San Antonio TEXAS

DAGEN ETT I SAN ANTONIO
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Framme i San Antonio vid 10:40 am. Den vilda jakten pa bostad borjade efter nagra syltsmorgasar. Efter att fa nobben av fyra stallen sa hittade vi hit; Holiday Inn Riverwalk. Skulle nog inte kalla detta ett backpackerstalle (haha) men vi trivs med vara otroligt skona sangar och kuddmenyn dar valet av fyra olika kuddar finns.
Riverwalken lockade. Gick langs med den och myste och fotade tills magen kurra. STEAKHOUSE! Mandas mat ar forsta bilden, Chulls ar andra, Erics ar tredje och Dennis ar fjarde. Sa illa det kan ga nar man inte har kok ;)
Vandrade vidare och njot i solen.
Vi lyckades anlanda precis i slutskedet av San Antonio Fiesta, vilket ar en STOR folkfest i tio dagar. Just i lordags var det parad pa g. Folk satt pa sina 10 dollars stolar flera timmar innan paraden, crazy people! Vi daremot gick in pa ett kopcenter, kopte coca cola (kommer en historia dag tva om dessa color) och gick ut i lagom tid for paraden.
Efter att ha vart vakna pa grund av blixt och askovader under bussresan, ett fyra timmars lay over i Houston och hela denna dagen vart vi liiiite trotta. Somnade som stockar pa vara speciella kuddar.

DAGEN TVA I SAN ANTONIO
  
  

Dagen tva; SIX FLAGS FIESTA SAN ANTONIO TEXAS!
Halv tolv var vi vid grindarna med vara colaburkar redo. Och varfor colaburkar? Jo!:
Pa lordagen precis innan vi skulle ga in i kopcentret kande Eric att suget efter burkcola var for stort for att motsta. In forsvann han i en liten affar och kommer ut glad i hagen och med en kondenserad colaburk i handen. Det visade sig att Erics burkcola-sug var mycket lonsamt for oss alla. Pa baksidan var erbjudandet "Everybody pays kidprice!". Vi andra sprang in och handlade ocksa varsin burk cocacola for 39 cent och sa fick vi ga in pa SixFlags for barnpris. Det vill saga 35 dollar istallet for 60!! Olalala!! Nu vill vi uppmana alla dar ute att vara vaksamma pa cocacola-burkerbjudande. Ni vet aldrig vad ni kan spara in pa, hehe...
In med burken till kassorskan pa SixFlags och in med oss. Vi akte alla berg och dalbanor / Goliat, Tony Hawks Big Spin, Rattlesnake, Poltergeist, Roadrunner express, Superman och Boomerang! Sen hann vi med Screm, vilket ar en kombination mellan Uppskjutet och Hojdskracken pa Liseberg, ata kanderade applen, sura skittles, aka taget, ata pa foodcourt, spela i spelhallar, sla pa en pase, skaffa huvudvark och bara ha riktigt skojj!

DAGEN TRE I SAN ANTONIO
  
  
  
  
Den stora bakisdagen. Tredje dagen.
Ar idag helt utmattade efter SixFlags och deras skakiga Rattlesnake-bana. Vi sov sa lange vi kunde och gick sedan ner for att ata frukost. Efter lite om och men har vi lyckats fixa till oss kuponger och idag at vi frullebuffe! Inte Dennis ioforsig for han hade ont i magen. Bacon, scrambled egg, scones, havregrynsgrot, mannagrynsgrot, yoghurt, munk, vafflor, te, juice, isvatten, papaya, vattenmelon, annanas, jordgubbar, french toast.. Med en utsikt som vette mot aporna i traden (det ar var Dennis tror: det ar egentligen erkorrar, men vi sager inte det sa Dennis inte blir ledsen)
Dennis forblev i sangen medan vi andra tre gav oss ut i dagens vackra outfit: Poncho!
Vart mal var market square. Vi kom dit, segrade och gick ivag. 
Sen har var paraonida sida tagit over sa vi borjade en jakt pa munskydd. Efter att vi fragat en snall man efter vagen till narmsta apotek, Manda fatt en glasbit genom flipfloppen och vi gatt igenom ett vantrum sa fick vi tag pa fyra stycken munskydd som ska sitta pa kaften under bussresan till LA imorgon. Sen har vi Mandas handsprit ocksa; covered!
            Traskade i sporegn till postkontoret som var stangt for lunch. Fick underhalla oss pa the Alamo salange. Man fick inte ta nagra kort inne men vi platade lite ute. Ett 1,5 timmar langt krig holls faktiskt dar.
Kroppsvisiterade och scannade vaskor sa fick vi vara frimarken och kort pa posten.
Subway till middag och nu har vi suttit har och okkuperat datorn i snart tva timmar med detta inlagget.

Ha det nu riktigt bra tills vi hors igen. Nasta stopp = Los Angeles :)

Hur det inte ar...



Vi har fatt fragor om hur det ser ut har efter Katrina. Detta som ni ser pa bilden ar det enda vi har sett i city som relaterar till Katrina.
Men pa vagen hit akte vi igenom stora drabbade villa omraden, dar nybyggda hus var blandade med sonder slitna hus. Alla nybyggda hus sag likadana ut, man har sa fort som mojligt byggt upp sa manga hus man kunnat. Det ar svart att forsta anda...
Vi tror de forsoker se det mer lattsamt nar de serverar sina Hurricane drinkar och Hurricane ol. 

Always look on the bright side of life

Nu far vi se nar vi hors igen, tradlost internet ar latt att komma over men datorer ar det varre med. Puss & Kram fran kvartetten

Annu en dag i New Orleans

  
  
  
  
  sluuuuurp!
  
  
  
  Bourbon by night!
  
  
  


Bilderna ar i oordning, men nedan foljer varan dag. (De gar att klicka pa som vanligt for storre)

Vi tvattade imorse som ni redan vet och planen med Starbucks gick i hamn. Charmigt var att det lag i Sheratons lobby och sjalvklart var vi da tvugna att kolla in deras lyxiga toaletter. Sa vi har tvattat handerna pa Sheraton.
Sen gick vi tillbaka och hamtade tvatten; ren, vikt och varm. Ingen harblas torkning har inte :)
Hamtade boysen och drog till Lafayette Square. En fin park med bade vanliga och ovanliga konstverk.
Fortsatte mot Superdome, arenan dar folk sokte skydd under Katrina. Den var enorm!
Det visade sig ocksa att vi hade gatt varldens omvag till Superdome och visst var valdigt nara vart hotell.
Sen blev det kina mat och tval/yougurt/gele/tuggummi shopping.
Helt plotsligt blev det morkt igen och nu ar det snart dags att forbereda oss for var resa mot Texas imorgon kvall.

Sov gott

Streetcars utstallning!

  
  
  
  
 

Dessa sma streetcars har vi traffat pa har i New Orleans. Varenda en ar unik med sin egen konstnar. Och med tanke pa nummrena pa dem har vi traffat pa langt ifran alla.

Over and out

Tvattmorgon i NO

Eric gymmar
Dennis sover

Vi ar pa tvattskift. Har lamnat in vara klader (nej vi fick inte tvatta sjalva) pa ett stalle langt borta pa Bourbon Street. Den ar klar om 3 timmar ungefar (Ja vi undrar vad de ska gora med tvatten sa lange) sa nu har vi tankt att duscha och smita till Starbucks.

Vi har ungefar 20 unika besokare om dagen som ar inne och kollar, undrar vilka ni ar? :)

See you later

New Orleans, LOUISIANA in our hearts

HAR AKER VI DEN 31 TIMMAR LANGA RESAN


NEW ORLEANS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Forsta lilla bilden, Frank James. Mannen i vara hjartan. Utan honom hade vi inte kommit langt ifran busstationen. Han gav oss karta, ringde hostel och hotell. Vi fick hora om hans svenska karlek (just nu saknar vi de tre sista bokstaverna i alfabetet valdigt mycket) och de hela slutade med att Christine och Amanda fick varsin kram efter en pinsam situation.

Vi hamnade pa det billigaste och helt klart finaste stallet hittills. Ett lyxhotell for 18 dollar per natt, med gym och gratis internet. Vi letar fortfarande efter haken...? (Kan jamfora det med helgens dormroom pa Key West Hostel for 49 dollar per natt/person)
Royal St Charles Hotel, St Charles avenue 135 New Orleans (Nagon kanske vill kolla google earth)
http://www.royalstcharles.com

Idag har vi gatt omkring i French Quarters, kannt pa mississippi, putsat skor, lyssnat pa jazz, hangt i en park, handlat pa french market, atit blackned chicken, akt streetcars (sparvagn), gymmat, bara rent av fallit for staden <3

Vi planerar att stanna atminstonde tva natter till. Jazz festivalen ar nu i helgen och den vill vi ju inte missa!

VOODOO kramar & SOUL pussar, Eric, Dennis, Christine och Amanda

Key West, FLORIDA



  
  
  
  
  
  

Har kommer bilderna fran Key West. Forsta bilden ar sydligaste punkten i hela USA och vi star uppradade som pa ett skolfoto.
Forsta lilla bilden ar vart hostel/motel som vi bodde pa i tva natter. Vi hyrde asballa cyklar som tog oss runt pa on.
Tredje raden langst till vanster ar Ernest Hemingway hus med sex taiga katter i tradgarden.
Vi gick Key West harbour historical walk, kastade fiskmat pa fiskar, klappade hundar, kopte kokosnots orhangen och en hackysack. Alla at oreo glass och njot av den 31 gradiga varmen.
Sen badade vi mitt ibland en massa uteliggare pa en liten strand dit inga andra turister hade tagit sig. Vad gor man inte for att fa bada i mexikanska golfen?

XOXO, turtlesganget

VI HANN!

Olala, vi hann pa minuten fa in dessa bilder fran Washington och South Beach fran Erics kamera.

WASHINGTON



SOUTH BEACH MIAMI FLORIDA!



XOXO!! thats what they do here.
chulls och mands

We are stupid.. Sorry.

Jag slanger in en historia nu nar mailen ar bajsig!

Forsta natterna i Miami nar vi inte visste vart var lillta var om vi kastade bort den ett kvarter sa bodde vi pa ett hotel som luktade klor. Vi hade ett stort rum och stor toa. I vart rum fanns aven en dorr till hoger. Pa dorren hangde en "do not disturb" skylt. Jag forklarade for Eric iallafall att det ar sa ibland. Att man kan fa rum bredvid varandra och att om man vill kan man ga igenom till varandra. Ingen tankte mer pa det.
Vi laser att det ska finnas saftybox i rummet och borjar leta overallt. Under sangen, i kylskapet, i skapen, overallt. Hittar det inte. Vi ska ga ivag och jaga mat och pa samma gang ska vi fraga vart det ar. Det kanns dock inte bra att lamna den dar dorren sa att dom i rummet bredvid kan klampa in till oss. Det star ju att vi inte ska stora dom men star det samma for oss?
Vi barrikerar dorren med en stol och gar nojt ut.
I lobbyn forklarar dom att saftyboxen ar i garderoben. Vi sager att vi inte har en garderob.
Hon forsoker med att det ska finnas en dorr hos oss. Vi sager lite forsiktigt att det finns en dorr men det star "do not disturb" pa den. Det blir tyst. Amanda kommer fram och viskar till mig nar ljuset gar upp for alla att vi har barrikerat var egen garderob.
"We are stupid, sorry sorry, we are stupid...

Jisses. HAHA! Vem skams for att kanna oss??
/// Chulls

SOUTH BEACH MIAMI

Det ar sista kvallen har i miami och denna datortid kommer agnas at bloggen for min del. Mail och sant fungerar inte pa min dator. Har ni skickat mail till mig, Chulle, far ni vara sota och vanta tills nasta dator gang. _______________________________________________BILDER I ETT HUJJ!

  
  

Detta ar nagra av bilderna ifran Christines kamera, de basta bilderna har Eric men tyvarr hinner varan dator tid ta slut innan vi far in hans bilder.

Amanda som har tagit over skrivandet nu och vill tillagga att igar nar vi skulle ga och tvatta sa traffade vi pa SHAKIRA, de ni ;)

XOXO, Amanda, Christine, Dennis och Eric

Miami Ink next door!

Sitter pa ett internetcafe nu i varma Miami. Solar och badar i varma goa atlanten. Det ar verkligen hall i gang har om kvallen. Om det ar en stad som aldrig sover sa ar det ju Miami. Vi har traskar omkring och sett ArtDecodistrict, Espanola Way, Miami ink (som sagt) som vi forovrigt sitter rygg i rygg med just nu. Vi lagar mat pa var farliga gasspis varje dag och koper godis for 99 cent. Precis nyss kom ett valdigt snabbt ask och blixt vader. Det sporegnade och blixtrade och askade. Sen var det over lika snabbt.

Vi fick ocksa stopp i toaletten harom morgonen. Det var lite sadar mysigt. Nu har vi ''sugproppen''  staende hos hela tiden bara for att ifall. Staderskan forsokte slanga den men jag hindrade henne. Hmm, nu blev jag sugen pa skittles. En bra amerikansk uppfinning. (Godis)

Tiden snart ute. Kommer nog tillbaka hit och forsoker ladda upp lite bilder innan vi lamnar miami. Kramar pa er.
// Chulls med ganget.

Hej alla glada!

Dennis sover, Manda och Eric ater frulle och snart ska vi checka ut fran detta stallet for att se vad vi har gett oss in pa for nasta stalle. Haha, jag dromde om det och lat mig saga att jag bara kan bli positivt overraskad nu.

Hela dagen igar gick vi runt och kikade efter nagot nytt stalle att bo pa. Det var varmt kan man saga. Vi sag katter, undulater och odlor i det vilda, haha! Sen gick vi forbi en valpaffar. Sadar att valparna sitter i fonstret och man far sta och titta pa dom hur lange som helst. En lurvig liten vit sak gnydde at mig och jag borjade grina! Jag blev dragen darifran.

Pa kvallen badade pojkarna i atlanten och sen spelade vi kort och at kakor.

Vi hittade varsta goda stallet att ata pa igar. Det var snett emot MIAMI INK!! Kyckling och ris, mums med riktigt mat!!
Japp ni laste ratt. Vi har sett Miami Ink pa riktigt. Tagit kort fran andra sidan gatan och inte riktigt vagat oss fram. Men det ar sjukt nara dar vi kommer bo sa tillslut vagar vi nog oss dit. Ska forsoka vara modig for din skull bror! Dennis pappa vill ocksa ha autografer.

Det ar lite daligt om tid vid denna datorn sa det blir tyvarr inga bilder just nu. Vi ska forsoka losa detta saklart.

Nu maste jag nog packa for vi ska checka ut om en timma.
Massa kramar pa er

Christine

MIAMI

Washington var spannande men efter en dag sa tyckte vi att vi hade sett det vi ville men istallet for att ta in pa natt stalle och sova sa bestamde vi oss for att aka vidare mot Miami redan samma kvall och sa blev det.

Efter ungefar 27 timmar buss akande (som faktiskt gick riktigt bra) var vi framme i Miami.

Nu har vi sovit en natt pa hotell och vi ha bokat ytterligare en natt har. Vi ser vattnet fran vart fonster, jatte fint.

Allt ar toppen med oss, dock lite svart att hitta natt annat an hamburgare att ata nagonstans haha.

Amanda och de andra i Miami


Tvättdagen med färdiga planer

Just precis nu sitter jag och Manda i köket och blåser torrt dom sista kläderna med hårblås. Så har vi spenderat dagen. Tvätta, torktumla, blåsa kläder med hårblås.
Däremelllan hann vi med munkar från dunkin donuts och middag; spaghetti och köttfärsås.

Imorgon klockan 07:00 eller 7:00 A.M så åker vi fyra till Washington. Så det blir adjöss och goodbajj kramkalas snart, sorgligt men sant...
Kommer sakna Jersey och Maddes lägenhet men mot nya äventyr!

Ska väcka Åsa och Josse sen och krama på dom.

Over and blow out Christine och Amanda

Skype och amerika

Vi har gjort en upptäck idag att skype drar "minuter" ifrån våra mobilen fastän att det ska vara gratis.

Så efter 30 minuter har den tagit våra 10 dollar så det är INTE billigt. Det får bli lite mer mejl och fler snabba telefon samtal i fortsättningen. 

Amanda - [email protected]

Christine - [email protected]

Eric - [email protected]

Dennis - [email protected]

Natti natti, Amanda och Christine

Bilder från dag 4-6

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 

Bilder från 3 dagar. Det går att klicka på dem för att få se dem större.

- Empire State Building by night
- Flat Iron Building
- Trump Tower
- Subway mackor i soliga Central Park
- Rockefeller Center
- St Patricks Chathetral
- Lilla Triumphbågen i Washington Square Park
- Eka i Central Park Lake
- Linslus vovven Princess
- Bio på Times Square (Get fast and furious)
- Times Square by night
- McDonalds leksak
- Starbucks
- Nike town, Macys, Apple store, Sephora med flera
- New York Public Library

Kakor och skittles, Amanda och Christine

Mail mail mail

Hello, jag trycker in ett litet inlägg om att jag skaffat mig en gmail. Den är något så orginellt som: [email protected]

Ifall hotmail skulle krångla i den amerikanska framtiden. 

(over and out christine)

APPLE STORE

HAHA!! bloggar fran applestore vid central park!!!
maste smita innan nagon kommer pa mig: ooo!

(busig christine)

Jag blir rastad i Jersey

Idag på morgonon har vi tagit det med ro. Ingen stress inte, härligt!
Men runt elva så tröttnade jag och kände för att gå ut och lyfta benet mot ett träd. Madde fick gå ut och rasta mig och Dennis hängde på. 
Promenad!
Köpte kaffe och latte på Dunkin Donuts och pilade vidare under den mulna himlen. gungade på lekplats och koverserade med en ekorre. Han mumsade som bäst på en morot när jag fick det bästa kortet på honom.
Nu har vi ätit tacos till lunch och planerar närmast att se Flat Iron Building, Time Square och kankse bio!
Over and out Chulls

En tankeställare

Jag tror jag har kommit på vad uttrycket "leva livet" betyder för mig just nu. Att veckodagarnas namn inte längre har någon betydelse. Alla dagar betyder ledighet och nöjen och OJ vad jag gillar det!

Nu är klockan 10.58 och det betyder att om 2 minuter är det godis stop. (Så att alla orkar äta mat klockan ett innan vi ger oss ut på äventyr igen.)

Vi har det underbart och ännu är det ingen av oss besökare som träffat på något större djur än myror i lägenheten, härligt!

AMANDA

Raining in SoHo and Harlem

Vi är fortfarande lite påverkade av jetlagen men vi kunde sova till 8 am åtminstone. 

Det är regnigt idag så vi passade på att ta en lugn dag med inomhus nöjen. Först åkte vi till SoHo och gick i affärer, Åsa och Jossan gjorde en del fynd medan vi andra håller i pengarna trots att det är svårt att låta bli att inte falla för alla fina saker.

När vi började bli hungriga tog vi subwayen till Harlem. (Inte alls som man tänkt sig att det är, råkade bara ut för att en stor kvinnlig polis tryckte upp en liten buse mot rutan på pannkaks stället vi satt på.) Vi åt bacon, äggröra, hamburgare och pannkakor i alla former, med choklad, med sirap, med smör och en hel del annat, man blev otroligt mätt och det var bara Dennis som klarade att få i sig allt som han blev serverad. 

Nu sitter vi i lägenheten igen, vilar fötterna från den långa dagen igår. Vi har köpt godis, chips och otroligt stora ostbågs skruvar. När vi orkar resa på oss och slita oss från alla 1900 kanaler som finns på tv så ska vi laga tacos. 

Over and out, AMANDA

Bilder från dag 1-3

Bilderna är klickbara men man får vänta på att sidan ska ladda klart för att det ska fungera.

DAG 1 RESAN DIT, MC DONALDS I NEW YORK

  
  
  


DAG 2 I NEW YORK

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 

DAG 3 I NEW YORK
  
  

Lower Manhattan (ungefär)

Idag har vi gått fötterna av oss.

Började med Ground Zero
Wintergarden (ett hus mitt emot med palmer innuti)
Battery Park
Vi satt i solen och bara gotta oss. Det har vart jättevarmt idag! Gått runt i t-shirt och drömt om shorts, haha.
Tog Staten Island Ferry och kikade på Frihetsdamen. Hon inger respekt den damen.
Tog Staten Island Ferry tillbaka till Manhattan och så gick vi till Brooklyn Bridge och gick över hela vägen till Brooklyn (Åsa, Josse, Manda, Eric och jag)
Sen var det shopping för Åsa och Josse på bland annat Macys. Det är ett lite grönare NK så att säga.
Mathandling och liten bussåkning så satt vi snart och åt pasta med skinksås.

(bilder kommer alldeless strax)
(chulls)

Pannkaksfrukost!

Nu har Madde lagat pannkakor till oss. Med sirap på! 
Vi har alla sovit som stockar i natt med vår musvän springande någonstans i väggarna.

Det har regnat hela natten här och vi hoppas på uppehåll under dagen så vi kan hitta på något skojj. Men inget väder kan stoppa oss eller hur?

Nu sjunger Dennis och Eric duett om muskler och fisar. Erik: "Du är så go att sitta på Dennis"

Det doftar pannkakor!
Over and out!

(chulls)

New York City!

Sitter i Jersey och plockar ut alla röda skittles ur Skittlespåsen. Det är en fin lägenhet med sina härliga kinks som vågigt golv och möss. Resorna gick fint. Planet från Götet till Paris var pyttelitet. Det var två stolar på ena sidan och två stolar på andra. Sedan lite beeepande på mig och Josefin och koll av min väska och Dennis så satt vi snart på flyget till NY. Det var större och vi satt bredvid varandra (i princip). 
Förutom krångel med tv:n och störande människor i raden framför så lämnade jag ett snigelspår av dreggel på en av flygplanets kuddar för vi alla sussa sött där ett tag.

Lite heads up till er. Vi har dator här hela veckan men hotmail fungerar inte. Så att maila blir svårt. Skriv gärna långa kommentarer istället så länge. 

Nu är Dennis hungrig, Manda sover, Madde guidar, Josse vandrar, Åsa försöker rädda sin nessesär från schampo och Eric är på toa.

Puss och kram från korren

RSS 2.0