KANELBULLAR

Igår hade jag ingen bra dag. Inget kändes bra. Trött och jävlig. Stressen från kommande tenta tryckte på och ångesten var på ingång.

Idag däremot, vilken dag. Kände mig utvilad när jag vaknade och med en lycklig känsla i kroppen. Skolan gick fint och var kvar en stund där efteråt för att få lite plugg avklarat.
Kommer hem och upptäcker att det ligger ett brev i brevlådan med mitt namn på. Springer upp för trappan, in i lägenheten och river upp kuvertet. Jag hade fått ett brev och ett par supersöta örhängen av Erics underbara mamma. Hon hade hört min besvikelse över att det aldrig kommer några brev till mig så hon hade bestämt sig för att skicka ett och OJ vad glad jag blev, så himla roligt. Snigelposten är underskattad.
Sen tog jag tag i bullbaket jag har funderat på ett par dagar. Kanelbullar närmare bestämt. De blev riktigt goda. Jag tror Eric tyckte det med, han åt x antal bullar i soffan, ett glas mjölk och nu har har sovit i två timmar! Så himla skönt ser han ut att ha det så jag smyger runt här inne för att inte väcka honom! <3
Jag däremot har ätit 6 st bullar och sitter här och är lite lätt illamående. Att jag alltid ska få i mig för mycket av det goda. Men om några timmar ser nog bullarna lockande ut igen.

Det är nog dags att trycka in en timme plugg nu innan Greys Anatomy kl 21.


från mig till er

- mändy, suktar efter julskinka!

LIN(N)KÖPING

De pratar skoj där, östgötska. Åsa börjar bli duktig på vissa meningar. Lyssna på den här låten, den hörde jag för första gången här i Lund men nu har jag förstått att de verkligen pratar så. Underbart!

Jag har verkligen haft en super trevlig, rolig och spännande helg.

Fredagen började lite jobbigt bara, våran tv gubbe som inte dök upp på onsdagen dök upp när jag skulle börja göra mig i ordning för att åka ner till tåget. Det drog ut på tiden och jag missade bussen jag skulle med. Men jag hann med nästa också. Tåget blev 1h och 50 min försenat, stackars dem som stod på nästa stopp och fick stå ute och vänta. Men jag kom fram tillslut.

Åsa hade förberett så direkt när jag kom så började vi laga flygande Jacob. Vad jag kan minnas har jag aldrig ätit det förut men oj så gott det var. Ska verkligen testa att laga det själv någongång.
Sen drog vi oss mot hemköps lösgodishylla. Det blev en riktig myskväll med gott & idol.

Lördagen började med god frukost och vi drog oss ut mot stan. Gick och kikade i affärer, riktigt mysiga gator med bra affärer, yey! Vi hittade det vi behövde och jag kan lova att Åsa kommer vara en stekhet stureplans brud nästa fredag. (Stureplan vs bondgårds tema på en fest nästa helg)
Vi käkade god lunch och sen cyklade vi vidare till en sal på sjukhuset där Åsa har en del lektioner. Där träffade vi på några från hennes klass. Jag fick världens massage, hon är ett riktigt proffs. Var helt slut i kroppen efteråt, helt underbart!
Sen åkte vi hem till henne igen, åt mat och gjorde oss iordning för en utekväll på Flamman. Indie-allsång, så himla roligt och efter det fastnade vi på mellan festen i en korridor. Men det var jätte roligt. Singstar, spel, prat och så har jag fått veta hur sjukgymnaststudenter lär sig alla muskler och fästen genom att känna på varandra, haha! Inte bara nyktra på lektioner alltså utan de övar utanför skolan med. Hejja hejja, så himla kul! Det enda jag har snappat upp hittils är att pex är nån förkortning på bröstmuskeln? Skriver jag rätt nu tro?

Ja detta var väll en del av vår helg, nu kommer lite från kameran med.




Tack Åsa för denna kanon helgen! Du är så bra så bra! Här får ni en länk också, till Sjukgymnastbloggen som jag förmodar att Åsa startat eftersom den är skriven av korv. Haha! <3

- Mandapanda!



PROMENAD

Nyfikenheten på vart i Sverige jag ska imorgon slog till förut. Märkte nyss att jag inte kryssat ner rutan. Så tänkte jag kolla hur långt det var. Där såg jag det, man kan få väg beskrivning på hur man går ifrån Lund till Linköping.
Det beräknas ta ungefär 3 dagar och 7-8 timmar. Det är ungefär 40 mil beroende på vilken väg man tar. Jag känner mig lycklig över att ha en plats på tåget faktiskt. Väldigt lycklig!


länk: Lund-Linköping

- mändu!

TIDS FÖRVIRRAD

Jag får inte in någon rytm.

Kom hem från skolan 10.15, tänkte att klockan var kanske ett, två.

Städade, packade m.m. och kollade sen på klockan. ETT!? Kollade några extra klockor och kom fram till att klockan nog var ett. Då slog det mig att det var igår jag kom hem från skolan vid ett.

Eric kom hem vid halv två, vi satte oss vid tvn och åt mackor, flingor, dammsugare och kolakakor. Lutade mig lite goare, drog åt mig filten, eric låg brevid och vips så var jag mitt inne i en hemsk hemsk mardröm.

Vaknade helt yr vid fem, såg att det var mörkt ute. Min första tanke var, middag då? Har inte ätit middag än och det är kväll, när somnade jag? Men klockan var ju som sagt bara fem, yey! Det är många timmar kvar till läggdags så nu är det dags att ta tag i dagen igen. Har tänkt mig att baka, laga mat och cykla en sväng till ICA, måste ha tåg proviant till imorgon, mmmmums!


A och E lekte med GIZMO och kameran i somras, skoj!

- mändypändy, the happy one!

ONSDAG, WEDNESDAY, MIÉRCOLES

nu kan jag inte onsdag på fler språk. Det är i alla fall onsdag.

Jag har blivit skickad från en studievägledare till en grupp med studievägledare som bugade och bockade när jag berättade att det inte går att ringa till deras telefon. De tyckte att det hade vart ovanligt tyst så nu skulle de ta tag i problemet. Telefonproblemet ledde i alla fall till att jag har cyklat runt med en karta efter min lektion i förmiddags. Det var ett tag sen, jag börjar lära mig hitta, OH YES!

Mindre än två dagar kvar för mig nu innan jag beger mig till Linköping till bästaste Åsa! Ska bli så kul, längtar som en tok! Men ett litet dilemma har jag, jag gillar verkligen inte att packa, får alltid med mig en massa saker men inget jag har användning för. Jaja det är en världsligsak (som karlsson på taket säger?) Haha!

Det är riktigt rusk väder här nu, det blåser så mycket att jag har vart nere i dikena och vänt med cykeln flera gånger idag. Nu började det regna också, jag som tänkte ta en promenad. Efter att tv-gubben har vart här förstås. Vad kan det vara nu, 5e gången han ska komma hit och fixa kanalerna på tvn som bara texten: Kanalen ej tillgänglig kommer upp på. Det är ett himla kämpande varje gång, man ska vara hemma och så ska soffan på 120 kg flyttas. Phu!

Nepp, nu borde jag nog fortsätta med min ToDo list för idag. 21.00 är det Greys Anatomy och det är de jag har siktet inställt på.



Hoppas ni har det toppen allihop! - Amanda

SÅ 2005 (läs det ironiskt)



På gott och ont jag inte ser ut som på denna bilden längre. Den beniga bröstkorgen, äckliga nyckelbenen och seniga armarna skulle jag lätt tacka nej till. Men lite färg på kroppen, JA TACK!
Haha, jag tror denna bilden visade att jag som kräsen 15 (nästan 16 åring) inte klarade mig 3 veckor på milkyway och inte mycket annat i ett främmande land med två störtsköna tjejer, haha!

Har övergått från kräsen till (nästan) allätare, mat är gott! Det är kul att pröva nya saker och JAG ÄLSKAR ATT LAGA MAT! De senaste veckorna har jag lärt mig en massa nytt tack vare mina nära och kära! Det är jätte roligt och jag är jätte tacksam över all hjälp jag fått och alla recept.  TACK <3

- mändypandy!

FRANSK BULLDOG

En sån här liten goding vill jag ha någon gång. Sitter och klurar på vad han ska få heta. Ludde är upptaget, jätte upptaget. Han kommer alltid att vara NUMBER ONE! Saknar honom så mycket. Den 9-åriga valpen! <3

Jag har räknat till åtminstone 5 st olika franska bulldogar som promenerar i samma område som vi bor i. De verkar väldigt glada och busiga så när man möter en vill man bara plocka upp den. Ska samla mod och fråga om jag får klappa en någon gång hihi!


liten goding från google

- mandypandy, hundens bästa vän!

SKIT-HARPAN!

Jäkla skit harpa..

Klockan är 13:50 på en måndag och jag irriterar mig på harpan.. Dags att göra något vettigt? Ooja.

Det får bli vettigt och gratis.. Jag befinner mig i total personlig lågkonja.

Fick dagens spännande händelse via resan till brevlådan. Att få ett eget brev, med mitt namn på det är det roligaste som finns i den gröna plastlådan. När ordet faktura skymtar dör glädjen bara en liten gnutta..
RÖV rent ut sagt.

Chulls

HÄSTBAJS- I LOVE!!

God eftermiddag mitt herrskap!
Nyligen hemkommen från Brätte. Fick följa med söta Svensson till stallet idag. Det ser precis likadant ut som det gjorde på den gamla tiden. Titti finns tillochmed kvar, vi konstaterade snabbt att stoet borde vara runt 100 år nu.,
Jag satt med ett superfånigt leende hela Johannas ridlektion- det ser så otroligt härligt ut!
Sen gosade vi med Johannas pålle en bra stund innan det var dags att springa ut i hagen. För hästen då alltså.

Hästar luktar så j*vla mysigt!

Igår var det "FREDAGSMYYYYYYS" (insert reklamlåten here). Jag prövade mina kulinariska egenskaper till det yttersta genom att laga fredagsmiddag till mamma, pappa och Dennis. Det hör nog till att jag erkänner receptet som Dennis. Tortellini och bacon!

(inte min bild men det liknar maten igår väldigt mycket)

Det är väldigt mycket PS2, kakor och te för mig just nu men ikväll så är jag en av de lyckliga många som är bjudna på Pannkakskalas hemma hos Lollo.


Imorgon är det jobbejobb. Svettiga fötter, skinn-fett, quick shine, mätstickor och en och annan sko.
Jag hoppas på mycket folk och massor att göra!


Chulls


CARPE DIEM

Hmm, jag är nog en internet periodare. Vissa dagar kan jag fastna i timmar och andra hinner jag tröttna innan jag ens kollat mejlen. Det är dumt, för man kan missa viktiga saker så som att min studievägledare vill att jag ska kika förbi för ett möte. Oops, kommer förbi på måndag.

Sockerbitstorget och Snillepengsmarken, är inte de söta namn på platser. (Sockerbitstorget ser tyvärr inte lika sagolikt ut som det låter, men visst får man drömma)

Jag tog mig en sväng till nya IKEA i Malmö (Världens näst största och världens grönaste, så säger de på radion). Jag hoppade på en buss med en tjej i klassen, hon förklarade vart jag skulle gå av och jag hittade dit. Fick med mig ett tvättställ (som planerat) och en massa ljus (inte lika planerat). Just det, shotglas också som jag vet kommer bli uppskattat av våra gäster som anländer om precis en vecka. Roligt!!
Amanda kliver på bussen hem:
Busschauffören: Stick in
Amanda: öö, ja
Busschauffören: Stick in
Amanda: öö, ja (bara jag hittar busskortet, måste han va så stressad)
Busschauffören: Pratar du inte svenska?
Amanda: Jo? Stoppar i kortet och det fungerar inte
Busschauffören: Okej, jag säger ju stig in, den fungerar inte
(Nog pratar jag svenska, men skånskan är det värre med)

Jag funderar på att provspela för Lunds Dam-innebandylag, Lugi Damer. Deras tränare sa att jag var välkommen att provspela. Men hur säger de till en om man är för dålig efteråt? Jag vet inte om jag kommer våga mig dit. De spelar match på söndag och jag ska ta mig dit och kolla. De spelar i div 3 precis som IBK Vänersborg och de är ju jätte duktiga. Kanske, kanske inte. Om jag går dit och det går dåligt kommer ni nog aldrg att få veta. Ledsen och utskrattad i hemligthet.

I onsdags precis efter jag hade blivit sprutad av svinvaccinet åkte jag till Café Barbro i Malmö. Där spelade Håkans (Tomas bror) band, The Brimstone Days. De var jätte duktiga. Verkligen min musiksmak och jätte mysig stämning inne på det cafét. Förbandet Viberaft var också jätte duktiga trots att de saknade 4 bandmedlemmar. Om ni klickar på deras namn hamnar ni på deras myspace sidor.

Egentligen var det meningen att Jag och Eric skulle spela tennis på Gerdahallen idag men icke. Svininfluensa vaccinet fick oss lite ur balans. Igår sov jag ca 16 av dygnets 24 timmar.

Det är fredag idag och det betyder bara en sak, FREDAGSMYS! <3 Vi ska snart cykla till ICA, köpa en massa gott, laga tacogratäng och se på Vänersborg som spelar bandy och sen IDOL! hejja tove och erik.


The Brimstone Days in action

- Mändy!! A <3 E

REKLAMATION AV ORD!

Jag tar tillbaka det! Jag lovar jag gör det!
Det är INTE okej att julpynta än
Såg ni expressens löpsedel idag? Flickan som gick bärsärkargång inne på MAXI stormarknad i onsdags förmiddag? Inte det? Nee, det är för att jag höll igen allt vad jag hade., MAXI är färdig med pynt - god jul och gott nytt år - är redan önskat.
Jag sätter härmed en ny gräns. 1 december.

(demonstrerar kraftigt med en vacker midsommarstång)

Just nu sitter jag på en filt, under en filt med en tallrik soppa i händerna. Så gott man kan ha det ibland.


Mamma gav mig precis en liten present så nu är jag löjligt lycklig som ett barn. Jag fick en liten adventskalender. Hihi.


Fan, nu tog soppan slut..


Bakade en sådan här imorse:


Fettis Chulle


MAAAAAAAAAAAAT!! KAAAAAAAAAAALLT!!

Det var ruttet kallt idag. Jag såg ut som en mupp med nazi-stövlar idag.

Men jag åt 2 luncher! WEY!!
Jag är en sucker för gorbys piroger så två sådana åt jag. Sen åt jag upp Lisas lunch också. Spaghetti och köttfärssås som hon tänkte slänga bort för hon var mer sugen på BigMac. Jag offrade mig gladeligen!
Haha, matvrak.


Damn, jag är hungrig igen., KAKOR!!!!!!! Fast jag har inga...
Den som vågar umgås med mig dom närmsta dagarna får mata mig också. Beware!


Maddepaddeplutt kom in på jobbet och det blev en riktigt härlig spontanfika på Strandgatan efter jobbet. Wii!!

Chulls


WORKINGGIRL

Eller ja, två dagar utav fem är väl inte så illa?

Fick filosofera rejält i duschen nyligen,. Fructis schampo är "waterresistance".. Funkar inte så bra, jag blir blöt i håret ändå...
Mjöklfri mjölk är också en sådan där trevlig sak man kan spendera x-antal timmar med att klura på... smakar grädde gör det iallafall- BLÄ!

Wii, nu kom posten

En räkning, en svensk GAM-tidning och ett vadderat brev till pappa som ger extrema nyfikenhetsvågor!!

Nu måste jag röja upp i köket innan jag kutar efter bussen i 2 graders kyla.
chhullllls


SÄNGLÄGE..

jävla mage...

Här kommer Bo. Ifall det undgick någon så är Bo en elefant. Han bor på savann och har precis hämtat lite löv att äta. Hoppas inte bo trampar på myrorna bara.


Alltså man kan verkligen tro att detta är Dennis katt Siri. Men det är det inte, det är för oss en anonym katt som Dennis hittade på internet. Dom har likadant häng på magen i en ljusare kulör..


Oj nu ringde chefen- trubbel tänkte jag. Men det var det inte.
5 timmar kvar...

Chulls

ÄLGBERG!

Igår for far, Dennis och jag upp på berg Bergagården. ÖVNINGSKÖRNING kallas det.. Psykning från baksätet kallas jag..
Efter lite fram och tillbaka så fick jag gå ut och spela kon. Mitt i skogen halv nio på kvällen i beckmörker fick jag stå med en SAAB kommande rakt emot mig. Efter att ha sett motorhuven i vitögat x-antal gånger vände jag mig om. Föredrog att inte se när kofångaren drev in i benen på mig. Jag överlevde och höll tyst resten av tiden.

Här är en älg som jag precis målat. Han är fin och heter Bengt.


Klockan nio ikväll däremot ligger mina ben bekvämt uppslängda på stolen framför i Saga-salong 3. Bröllopsfotografen med Svensson, Maddepadde, Mells och Dennis. (Kanske börje?)

Chulls som nu antingen ska fortsätta utveckla sin konstiga sida eller ööö., dricka apelsin.

"BÅDE RIS OCH BUSKE"

"Silvias" kända citat ur Hey Baberiba- "jaa, det är ju både ris och.. buske"
Hon måste ha talat om mitt hår.. Jag lovar. Det är ett äckligt trassel för jag sprayade det blött förut..
Huga!


Någon som verkligen har funnit sin frill är vår Kara!! HERREGUD VA OTROLIGT FRÄCKT OCH SNYGGT! Jag darrar lite alltså!
KOLLA IN!

Chulls igen (med fanta i handen)


RSS 2.0